Posted on

Maar tsjonge het is toch ook wat met al die termen en theorieën als het om je energieniveau gaat. Stoplichten, activiteitebwegers, schalen van 1 tot 5, schalen van 1 tot 10, thermometers, kleurtjes en gezichten..

Ik weet het nog goed. Het moment dat Hugo zijn inmiddels befaamde uitspraak deed over de thermometer. Ik zat met mijn moeder naar de persconferentie te kijken, samen languit op de bank, bloedserieus voor de tv. Ik lag in een scheur. En nu lig ik dus nog steeds wekelijks in een scheur dankzij die uitspraak. Alleen dan precies elke keer als ik tegenover een ergotherapeut of fysiotherapeut zit en die vragen naar mijn energielevel. Knap lastig.

In het begin hielp het mondkapje me nog die grijns te verbergen, maar de zorg is inmiddels helemaal afgestemd op de 1.5 meter en dus biedt ook het kapje geen bescherming meer om mijn grijns te verbloemen.

Maar tsjonge het is toch ook wat met al die termen en theorieën als het om enegieniveau gaat en dan vooral die termen. Stoplichten, activiteitenwegers, schalen van 1 tot 5, schalen van 1 tot 10, kleurtjes, thermometers, gezichtjes. Je zou er spontaan koortsig en moe van worden. Ik zal nooit het moment vergeten dat een ergotherapeut aan mij vroeg: is je stoplicht op het moment rood, oranje of groen? Jep, ook toen lag ik een scheur.

Nooit gedacht dat ik me af moest vragen welke kleur mijn stoplicht heeft voordat ik een activiteit ga ondernemen. Tsja, het leven kan raar lopen soms.

Mijn huidige ergotherapeut kan fantastisch tekenen en heeft een A4-tje op haar bureau geplakt met een lijn die van rood naar groen loopt. Voorafgaand en tijdens het gesprek vraagt ze waar ik ergens zit qua energie. ‘Even temperaturen’ noemt ze dat. En dan komt Hugo dus weer in beeld. En dan die thermometer en vervolgens die grijns op mijn gezicht.

Ik kom er maar niet vanaf, dat beeld. En dus heb ik jullie hulp nodig. Ik zoek een breinstein die met een goede suggestie voor een beter woord voor bij haar tekening komt. Kort en eenvoudig. Laatst heb ik ook al een nacht wakker gelegen over het woord ‘lepel’ naar aanleiding van de lepeltheorie. Zie de ‘lepeltje lepeltje’ post.

Maar ik ben moe en wil graag goed slapen. Dus mocht je een suggestie hebben..?! Ik heb mezelf ingewikkeld overprikkeld vandaag met het zoeken naar een alternatief. Maar mijn creativiteit heeft het nog niet gevonden. En ik heb geen zin om morgen een rood stoplicht te zijn of energiekoorts te hebben. Als ik nu de thermometer erin steek zegt die dat ik moet gaan slapen. En dus ga ik dat doen. Ik heb zojuist mijn vaatwasser alvast aangezet zodat ik morgen voldoende schone lepels heb om uit te geven??

Slaap lekker allemaal!?

One Reply to “BEDANKT HUGO voor je: ‘even-de-thermometer-erin-steken-uitspraak’. Sindsdien kan ik de vragen van mijn ergo en fysiotherapeut over mijn energieniveau niet meer serieus nemen.”

  1. Zo herkenbaar, Fara. Soms wordt ik gewoon moe van alle vergelijkingen!
    Als je energie hebt is het leuk al die lepels, stoplichten en enveloppen.
    Ik heb vaak meer behoefte aan rust en slaap, zodat ik daarna me weer even gezond en fit kan wanen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *